Over Nesec

Nesec is een Nederlandse financieringsinstelling, die leningen verstrekt voor de aankoop van schepen. De lange historie van Nesec staat borg voor specifieke kennis van de maritieme sector en bijbehorende financieringsproducten. Ons team van maritiem financieel experts heeft de benodigde sectorkennis en zoekt inventief en gestructureerd naar oplossingen voor de financiële behoeften van onze klanten. Dat  zijn scheepseigenaren waaraan Nesec van oudsher hypothecaire leningen verstrekt. Tegenwoordig richt Nesec zich ook op andere vormen van financiering om een impuls te geven aan de toekomst van de Nederlandse maritieme sector.

Onze Kernwaarden

Duurzaam

Nesec acht een duurzame en solide bedrijfsvoering van groot belang. Dit geldt voor zowel het handelen van ons bedrijf, het handelen van de individuele medewerker, als het handelen met derden.

Kennis

Het team van Nesec heeft een uitgebreide sectorkennis en zoekt waar mogelijk naar gestructureerde en inventieve oplossingen voor de financiële behoeften van onze klanten.

Netwerk

Nesec heeft een lange historie van transacties met het maritiem cluster. Wij onderhouden contacten met alle spelers in de maritieme sector en in de financiële wereld.

Toekomstgericht

Wij geloven dat maritiem transport een belangrijke bijdrage kan leveren aan het akkoord van Parijs en aan welvaart door het vervoer over zee van internationale handel. Wij faciliteren bestaande technologieën en omarmen nieuwe ontwikkelingen. Nesec bouwt mee aan een duurzame toekomst.

Ons Team

We kijken terug op ruim zeven decennia passie voor schepen en ervaring in maritieme financiering. We nemen graag initiatief en verantwoording en we dagen elkaar en de maritieme wereld uit om te blijven ontwikkelen en te groeien. We werken met plezier, het is voor ons meer dan werk, het is onze wereld.

Dit zijn wij, dit is ons team van experts. Samen leggen wij een fundament onder uw toekomst. Samenwerking loont.

pieter-800x730

Pieter van der Burg

Managing Director

Pieter van der Burg

Pieter werkt zijn gehele loopbaan in de maritieme sector en sinds midden 2008 bij Nesec. Pieter heeft ervaring aan beide kanten van het spectrum, doordat hij zowel bij een bank als een rederij heeft gewerkt.
joost-5

Joost Bout

Loan Portfolio Manager

Joost Bout

Joost heeft bijna 10 jaar ervaring binnen de financiële (scheepvaart) sector. Joost is sinds begin 2019 werkzaam bij Nesec. Door zijn achtergrond spreekt Joost de taal van de scheepvaart en kan hij zich goed inleven in verschillende invalshoeken. Binnen Nesec is Joost zowel actief aan de commerciële kant, maar ook bij het ontwikkelen van nieuwe fondsen.
Erik-Wesseling

Erik Wesseling

Account Manager

Erik Wesseling

Erik heeft meer dan 25 jaar ervaring in scheepsfinancieringen en werkt sinds 2003 bij Nesec. Door zijn brede ervaring binnen het financieringsvak kent Erik alle facetten die komen kijken bij scheepvaart financieringen. Erik is de verbindende schakel tussen front- en back- office met sterk analytisch vermogen en oog voor detail.
Personeel5-800x730

Marjory Blaset

Office Manager

Marjory Blaset

Marjory werkt sinds 2011 bij Nesec. Marjory is verantwoordelijk voor de organisatorische en secretariële zaken op kantoor, denkt in oplossingen en kent het bedrijf door en door.
Personeel4-800x730

Ria Verburg

Controller

Ria Verburg

Ria is sinds 2011 betrokken bij Nesec als financial controller. Afkomstig uit een schippersfamilie met enorme ervaring op het financiële vlak. Zij houdt van cijfers!!!

Vacature Studentstage bij
Nesec Fund Management BV

Wil jij de boot niet missen? Kom dan ons Maritiem financiële team versterken!

Omschrijving

Voor een periode van 3 – 6 maanden zoeken wij een medewerker die het NFM-team kan
versterken. NFM is actief in de scheepsfinancieringen in het short sea shipping segment.
Onlangs heeft NFM een fonds opgericht, waarmee eerste hypotheek financieringen op
short-sea schepen kunnen worden verstrekt.

De stagiair zal meedraaien met het dagelijkse werk, waaronder:

 • Analyses maken voor nieuwe financieringsaanvragen
 • Helpen met aanvragen schrijven voor het investment committee voor nieuwe financieringen
 • database updaten mbt gefinancierde schepen
 • meewerken aan financiële modellen
 • helpen met monitoren van bestaande financieringen
 • markt analyses maken van specifieke scheepvaart segmenten
 • Administratieve werkzaamheden
 • Kennis, en, niet onbelangrijk, interesse, in de scheepvaart is een duidelijke pré.
 • De vacature is op basis van 40 uur per week. Liever werken en studeren combineren? Dat kan ook. In goed overleg kan je ook op basis van een part-time contract aan de slag.
 • Er zal een stagevergoeding worden betaald.

NESEC is AVG OK

Met AVG OK laten wij zien:

 • • Dat wij alle stappen hebben doorlopen van het AVG-Programma
 • • Dat wij de privacy van klanten serieus nemen
 • • Dat wij bewust, veilig en zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan
 • • Dat wij inspanningen doen om te voldoen aan de AVG wetgeving