Een warm welkom aan Lorraine Harteveld die eerder deze maand bij NESEC in dienst trad als Risk & Finance Director.  

“Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe uitdaging”, zegt ze. “De rol voelt voor mij als een natuurlijke fit. De maritieme industrie zit in mijn DNA. Toen ik opgroeide, werkte mijn grootvader als tankerkapitein . Vroeger zag ik de schepen varen op de kust van Curaçao, waar ik geboren ben. Ik had nooit gedacht dat ik op een dag voor de financiering van hen zou zorgen.”

In haar nieuwe rol zal Lorraine verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan taken, waaronder het opzetten van een nieuw scheepsfinancieringsfonds dat geschikt is voor de toekomst.

Lorraine is afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft gewerkt in de financiële dienstverlening voor bedrijven als Rabobank, NIBC en DVB – waar ze voor het eerst betrokken raakte bij scheepsfinanciering.

In haar vrije tijd houdt Lorainne van Cross-Fit en het verkennen van de wereld. Ze is een avontuurlijke reiziger – op een recente reis naar de Malediven zwom ze met tijgerhaaien . Lorraine houdt ook van talen en spreekt Spaans, Nederlands, Engels en Grieks – een taal die ze leerde als gevolg van haar verbinding met de maritieme wereld.

Delen via
LinkedIn

Meer Nieuws & media

INTERNSHIP OPPORTUNITIES!

Voor een periode van 3-6 maanden zoekt NESEC Fund Management een stagiair die ons team kan versterken. Wij zijn als Fondsmanager actief in de scheepsfinancieringen.
Tijdens je stage maak je kennis met de financiële kant van scheepvaart en alternatieve financiers. Denk hierbij aan markt analyses maken, helpen met krediet analyses en het schrijven van aanvragen, maar ook financiële modellen bouwen. Ook is het onderzoeken en begrijpen de veranderende regelgeving en de impact op schepen en hoe dit kan worden vertaald in onze propositie naar potentiële investeerders. Onze stage is op basis van 40 uur, maar kan in overleg ook op parttime basis.
Uiteraard zal er een stagevergoeding worden betaald.

Over Nesec

Nesec is een financieringsinstelling met meer dan 75 jaar ervaring in de Maritieme sector. Met het opzetten van ons fonds van € 250mln zijn wij de eerste grote alternatieve financier van shortsea schepen in Nederland. We financieren niet alleen nieuwbouw schepen, maar verduurzamen ook de bestaande vloor door het herfinancieren bestaande schepen en emissie reductie systemen.
Met ons kleine team, werken we aan nieuwe fondsen, bedoeld om het gat te overbruggen wat traditionele banken hebben achtergelaten. Tijdens een stage bij Nesec zul je werken aan markt-analyse, het maken van financiële modellen, marketing, administratieve taken en volledige lening proces van begin (klantgesprekken) tot eind (closing bij notaris) mee-maken.
Interesse? Graag contact opnemen met Joost Bout (jbout@nesec.nl / 06- 30185857)

NESEC is AVG OK

Met AVG OK laten wij zien:

  • • Dat wij alle stappen hebben doorlopen van het AVG-Programma
  • • Dat wij de privacy van klanten serieus nemen
  • • Dat wij bewust, veilig en zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan
  • • Dat wij inspanningen doen om te voldoen aan de AVG wetgeving