Nesec financiert met trots het CO2-neutrale schip Oceandiva London

8 juni 2023

Nesec is er trots op de belangrijkste financieringspartner te zijn voor de Oceandiva London. Oceandiva London combineert een innovatief architectonisch ontwerp met de nieuwste technologie Het schip is CO2-neutraal dankzij haar 2,2 Mw elektrische aandrijving. Nesec heeft in haar rol zowel de bouw- als de na-financiering van het innovatieve en milieubewuste schip verzorgd.

Het in Rotterdam gevestigde Nesec verstrekt al bijna 80 jaar scheepsfinancieringen en is goed thuis in het financieren van innovatieve projecten. Nesec heeft een sterke staat van dienst opgebouwd in het leveren van flexibele oplossingen die niet alleen de realisatie van geavanceerde technologie mogelijk maken, maar ook het risico minimaliseren voor financiers.


Afbeelding: Erik Wesseling en Joost Bout – Nesec

Oceandiva London is het eerste schip in zijn soort dat het prestigieuze Gold Certificate met een platina label van de Green Award ontvangt. Het label is het hoogste niveau van erkenning dat door de Green Award wordt toegekend aan rederijen die zich inzetten voor milieubescherming, veiligheid en kwaliteit.

Joost Bout, Portfolio Manager bij Nesec zei: “Oceandiva verdient lof voor de toewijding die ze tonen aan het verbeteren van de duurzaamheid in zowel de evenementen- als de maritieme sector. Het is dit soort verantwoorde aanpak dat de weg vrijmaakt voor een groenere toekomst voor ons allemaal en de continuïteit van onze industrie voor de volgende generaties verzekert. Nesec is verheugd een rol te spelen bij het ondersteunen van de ontwikkeling van dit in Nederland gebouwde en milieubewuste schip.”

Het ultramoderne nieuwe evenementenschip is gebouwd op de VEKA-scheepswerven in Nederland en zal volledig worden geëxploiteerd en beheerd door Smart Group, de toonaangevende locatiecateraar in Londen.
Een deel van de geavanceerde hernieuwbare technologie op het schip omvat een PureBlue INNOPACK++ rioolwaterzuiveringsinstallatie om afvalwater te recyclen en een nieuw HVAC-systeem dat zowel luchtstroom als energiebesparing heeft. Oceandiva London is in staat tot 100% duurzame werking door middel van haar voortstuwingssysteem en energiestrategie en maakt gebruik van snel ladende hernieuwbare energie aan wal en een back-up biobrandstofgenerator.

Oceandiva London heeft indrukwekkende afmetingen verspreid over drie dekken en is 86 meter lang en 17 meter breed. Met flexibele evenementenruimtes is het schip in staat om conferenties, tentoonstellingen, recepties, galadiners, prijsuitreikingen, productlanceringen en merkacties te hosten zodra het volledig in gebruik is. Het schip is inmiddels in Londen gearriveerd en zal binnenkort haar eerste event hosten.

Over Nesec

Nesec is een Nederlandse financieringsinstelling die leningen verstrekt voor de aankoop van schepen. De lange historie van Nesec staat garant voor specialistische kennis van de maritieme sector en bijbehorende financieringsproducten. Het team van maritieme financiële experts zoekt op inventieve en gestructureerde wijze naar oplossingen voor de financiële noden van klanten. Haar klanten zijn reders, aan wie Nesec van oudsher hypothecaire leningen verstrekt. Tegenwoordig richt Nesec zich ook op andere vormen van financiering om de toekomst van de Nederlandse maritieme sector een
boost te geven.

Delen via
LinkedIn

Meer Nieuws & Inzicht

NESEC is AVG OK

Met AVG OK laten wij zien:

  • • Dat wij alle stappen hebben doorlopen van het AVG-Programma
  • • Dat wij de privacy van klanten serieus nemen
  • • Dat wij bewust, veilig en zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan
  • • Dat wij inspanningen doen om te voldoen aan de AVG wetgeving
Voor een periode van 3-6 maanden zoekt NESEC Fund Management een stagiair die ons team kan versterken. Wij zijn als Fondsmanager actief in de scheepsfinancieringen.
Uiteraard zal er een stagevergoeding worden betaald.

Over Nesec

Nesec is een financieringsinstelling met meer dan 75 jaar ervaring in de Maritieme sector. Met het opzetten van ons fonds van € 250mln zijn wij de eerste grote alternatieve financier van shortsea schepen in Nederland. We financieren niet alleen nieuwbouw schepen, maar verduurzamen ook de bestaande vloor door het herfinancieren bestaande schepen en emissie reductie systemen.
Met ons kleine team, werken we aan nieuwe fondsen, bedoeld om het gat te overbruggen wat traditionele banken hebben achtergelaten. Tijdens een stage bij Nesec zul je werken aan markt-analyse, het maken van financiële modellen, marketing, administratieve taken en volledige lening proces van begin (klantgesprekken) tot eind (closing bij notaris) mee-maken.
Interesse? Graag contact opnemen met Joost Bout (jbout@nesec.nl / 06- 30185857)